Boek over besluiten


Steeds vaker moeten ambtenaren en semi-ambtenaren zelf beslissen. Iedereen moet dat. Je doet het ook al: in je privéleven, je werk. Ook in je werk moet je zelfstandiger kiezen en een eigen inbreng op vergaderingen hebben. De vergadering besluit over jouw project, je besluit mee over de plannen van je collega of je moet iets bijdragen over een vervelende bezuiniging in de gemeente, de school of in je woningcorporatie. Wie beter kan besluiten blijkt meer plezier in zijn werk te hebben en succesvoller te zijn. (hier de site voor het boek)

Vroeger besliste de leiding van alles, nu wordt van ons een besluit verwacht. Hoe kom je tot betere beslissingen? Hoe komen groepen tot betere besluiten? Hoe gaat het als meerdere groepen zelfstandig beslissen, maar de stad of de gemeenschap wel een bepaalde kant op moet? Misschien vind je dat lastig en voel je je er onzeker bij.

Op 22 maart 2017 bracht ik een boek uit voor mensen die niet de baas zijn en beter willen besluiten. Het is gericht op ambtenaren of semi-ambtenaren. Dit boekt laat zien wat de valkuilen zijn en helpt misleiding te herkennen. Wanneer kun je intuïtief besluiten en wanneer moet je dat juist voorkomen? Hoe ontrafel je een probleem om er een oplossing voor te vinden? Als je dat kunt, heb je meer greep op je werk en kun je je werk ook meer inrichten zoals je zelf wilt.

knoop2

Het is geschreven speciaal voor mensen die steeds vaker dan vroeger besluiten moeten nemen. Om het goed af te stemmen op een doelgroep heb ik het boek geschreven met hulp van de inbreng van heel veel ambtenaren en mensen uit de semipublieke sector: mensen die besluiten moeten nemen over anderen en die met hun besluit de toekomst vorm geven. Juist bij de overheid zie je dat de hiërarchische manier van besluiten waarbij de bestuurder beslist niet meer vol te houden is.

Zelf besluiten, betere besluiten nemen op vergaderingen, samen besluiten of betere “besluiten” in de zwerm laten nemen. Het moet een must worden voor iedereen die besluit, mee-besluit of de richting van de zwerm in een wijk, een gebied of een stad wil beïnvloeden. Je kunt ook zelfbesluiten volgen op twitter. Ga naar de pagina van het boek hier: zelfbesluiten.nl .

Abonneer je op mijn mailing lijst en ontvang tips

* verplicht veldNa op subscribe te klikken ontvang je een e-mail om te bevestigen


Like op Facebook hier.