Over Hein Albeda

Over Hein Albeda

halbeda

adresbalkHein Albeda (1959) is zelfstandig adviseur, publicist en trainer sinds januari 2006. Hij werkte in de gemeentelijke en landelijke politiek, behartigde belangen van consumenten bij de Consumentenbond en adviseerde als consultant bij Andersson Elffers Felix over strategische kwesties aan overheden en semi-publieke organisaties. Van 1999 tot 2006 was hij directeur van stichting Rekenschap, een organisatie die de verantwoording van de overheid aan burgers wilde bevorderen. In december 2000 verscheen zijn boek “Het andere been van de democratie”. In 2010, 2014 en 2018 schreef hij de “Kleine Gids financiën voor gemeenteraadsleden” (Hier).

Hein Albeda is lid van het bestuur van Agora-Europa, een onafhankelijke stichting met de ambitie om met concrete eigentijdse middelen de democratie te vernieuwen en het publieke debat nieuw leven in te blazen. Hij is lid van het bestuur  de stichting Toetsing Verzekeraars die toetst of de verzekeraars zich klantgericht opstellen. Hij is lid van de rekenkamer van gemeente Zeist. Ten slotte is hij als visitator voor woningcorporaties betrokken bij stichting Raeflex.

Hein Albeda heeft twee epub boekjes samengesteld uit zijn blogs op blogspot (hier)
Het eerste boekje hier (epub, gratis )
Het tweede boekje hier (epub, gratis)

 

Enkele blogs
De cirkel van democratie
Burgemeester? Niet meer van deze tijd!
De flexibele stad van iedereen

Hein Albeda is geschikt adviseur bij vraagstukken die vragen om een onafhankelijke blik en denkwerk. Hij is een goed dagvoorzitter en gaf diverse trainingen over voorzitterschap.in-2c-21px-rLinkedin

blogspot