Besluiten in netwerken

Er moet meer overgelaten worden aan de mensen die de praktijk kennen, maar niet de baas zijn. Decentralisatie, beslissen op het laagste niveau, maatwerk, noem maar op. Dat betekent dat wij (niet de baas) zelf moeten besluiten waarbij ons netwerk en onze organisatie een rol speelt. Hoe moet dat eigenlijk? 

Als consultant merk ik dat er veel literatuur te vinden is over bazen die moeten leren loslaten. Dat kunnen bazen wel zeggen: meer overlaten, maar hoe besluit je dan zelf? Want jij zit er maar mee. Jij moet ineens rekening houden met alle belanghebbenden en jij krijgt de kritiek over je heen als je iets over het hoofd zag. En dan krijg je ook te maken met besluiten die verkeerd uitpakken, want je weet niet alles vantevoren. Je zal maar een belanghebbende hebben vergeten? Want als je werkt voor de publieke zaak moet je rekenen op kritische meekijkers!

Daarvoor schreef ik het boek “Zelf besluiten in organisaties en netwerken”.

Bestellen? Bij boekenbestellen of Bol.com (maar dan gaat er iets meer naar Bol.com en iets minder naar de auteur). Alvast het eerste hoofdstuk lezen? Geef je dan op voor de nieuwsbrief hier! .

“Door de interessante combinatie van theorie, praktijk en eigen ervaringskennis maakt de auteur het besluitvormingsproces inzichtelijk. Hij geeft tips die direct bruikbaar zijn, zowel in privéleven als in de werkkring” (recensie voor Bibliotheken)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *